Witlofsalade met walnoten

Het is erg lekker om een salade te eten. Lekker voor een maaltijd, maar ook heerlijk op brood of op een lekker stokbroodje. Een salade kan je op ieder moment van de dag eten. Wanneer je op zoek bent naar een overheerlijke salade die je helemaal zelf kunt maken, doe je er goed aan om een witlofsalade met walnoten te maken. Het is een heerlijke salade die je binnen een kwartier klaargemaakt kunt hebben.

Ingrediënten

  • 450 gram witlof;
  • 1 citroen;
  • 1 grote appel;
  • 75 gram gepelde walnoten;
  • 4 eetlepels olijfolie;
  • Zout en peper;
  • Suiker;

Bereidingswijze

Als eerste moet de citroen uitgeperst worden. Maak vervolgens een dressing. Dit doe je met 4 eetlepels van het uitgeperste citroensap, doe hier peper, zout en suiker doorheen. Blijf roeren net zo lang tot dat het zout is opgelost. De olijfolie kan je er dan doorheen doen. Zorg ervoor dat het geheel glad wordt. Vervolgens kan de witlof schoongemaakt worden. Snijd deze in dunne repen. Giet er vervolgens de dressing overheen. De walnoten, die gepeld zijn, kunnen in stukjes worden gebroken. Een paar noten moet je achter houden. Schil de appel en maak er kleine stukjes van en meng deze samen met de walnoten door de salade. Je kunt de salade garneren met de walnoten die nog over zijn.
Tips Witlofsalade met walnoten

Probeer ook eens een andere witlofsalade. Zo kan je ook zelf een witlofsalade met ei, mandarijn, fruit of kip maken. Het zijn overheerlijke salades die je snel klaargemaakt kunt hebben. Ideaal als voorgerecht of op brood! Het neemt maar weinig tijd in beslag en een ieder zal er van smullen. Een witlofsalade heeft een verrassend lekkere smaak!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *