Witlofsalade met mandarijn

Wil je graag een frisse, zomerse salade maken? Kies dan voor een witlofsalade met mandarijn. Een witlofsalade met mandarijn is een verrassende, maar vooral erg lekker combinatie. Het is eenvoudige zelf klaar te maken. De bereidingstijd van een witlofsalade met mandarijn bedraagt 10 minuten. Wanneer je dus snel even een lekkere salade wilt klaarmaken, is de witlofsalade met mandarijn een echte aanrader. Je zult er heerlijk van kunnen smullen.
Ingrediënten

  • 500 gram witlof;
  • 4 mandarijntjes;
  • Eetlepel sinaasappelsap;
  • 3 eetlepels yoghurt;
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout

Bereidingswijze

Om de salade te maken moet eerst de witlof goed gewassen worden. Met een scherp mesje kan je de stronkjes uithollen. Snijd ze daarna in stukken. Pel vervolgens de mandarijntjes en haal de witte velletjes weg. Verdeel de mandarijntjes in partjes. Pak een kom en doe hier de yoghurt, de paprikapoeder, de sinaasappelsap en de zout en. Roer het tot een sausje. Doe de witlofreepjes in een slaschaal. Voeg vervolgens de mandarijntjes en het sausje erbij. Schep alles goed door elkaar. Je kunt de witlofbladeren ter garnering gebruiken, dat geldt ook voor overgebleven mandarijn stukjes.

Tips Witlofsalade met mandarijn

Heb je eigen ideeën? Schroom dan niet en voeg deze toe aan de witlofsalade met mandarijn. Dat kan de salade immers nog lekkerder maken. Je kunt allerlei ingrediënten extra gebruiken ter garnering. Je kunt er ook voor kiezen om andere fruitsoorten als ingrediënten te gebruiken. Zo is het aan te raden om ook eens een witlofsalade met fruit te maken. Je kunt ook eens een totaal andere witlofsalade maken, bijvoorbeeld een witlofsalade met gerookte kip of met walnoten.

One thought on “Witlofsalade met mandarijn

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *