Witlofsalade met fruit

Als het aangenaam weer is, is het heerlijk om te barbecueën. Een frisse salade mag dan ook niet ontbreken. Een frisse salade bij uitstek is de witlofsalade met fruit. De salade wordt gemaakt aan de hand van witlof in combinatie met een aantal soorten fruit, zoals banaan, kiwi en sinaasappel. De fruitsoorten geven de salade een fris karakter. Je kunt de salade ook serveren als een voorgerecht of klaarmaken op een stokbroodje.

Ingrediënten

  • Witlofstronkjes;
  • 2 bananen;
  • 2 sinaasappels;
  • 2 kiwi’s of fruit naar keuze;
  • Slasaus;Bereidingswijze

Vooraf moet je de witlof even wassen en in kleine reepjes snijden, doe dit horizontaal. De harde stronk moet je weghalen. Was vervolgens de witlof nog een keer. Alle fruitsoorten moet je pellen, indoen nodig. Snijd dan het fruit in kleine stukjes. Pak een grote kom en doe hier alle ingrediënten in. Doe er vervolgens wat slasaus naar wens bij. Roer het geheel een aantal keer goed door. Eventueel kan je nog wat stukjes fruit ter garnering gebruiken. De witlofsalade met fruit kan nu worden opgediend.

Tips Witlofsalade met fruit

Je kunt natuurlijk tal van meer fruitsoorten gebruiken om een witlofsalade met fruit te maken. De bovengenoemde fruitsoorten worden doorgaans het vaakst gekozen. Maar je kunt ook kiezen voor andere fruitsoorten, dat is geheel naar eigen wens. Het is lekker om de witlofsalade met fruit te serveren bij een BBQ.
Wil je eens een andere witlofsalade proberen? Er is keuze genoeg. Probeer bijvoorbeeld eens een witlofsalade met kip of met ei, maar je kunt ook kiezen voor een salade met appel of walnoten. Er is dus erg veel mogelijk!

One thought on “Witlofsalade met fruit

  1. Een erg lekkere witlof salade is ook met een klein blikje mais, twee klein gesneden Viertelgurken
    (KÜhne}, fijngesneden knoflook, peper en zout, aanmaken met olijfolie en rode balsamico azijn,te eten met gekookte aardappelen en spekjes, de witlof in kleine reepjes snijden.
    De te gebruiken hoeveelheden maar smaak aan te passen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *