Witlofsalade met ei

Het maken van een heerlijke salade kan je helemaal zelf. Kies er voor om een overheerlijke witlofsalade met ei te maken. Binnen een kwartier kan deze salade bij je op tafel staan. Serveer het eens als voorgerecht of smeer het op brood. Je zult dan merken hoe lekker het is om deze salade te eten. De witlofsalade met ei is een echte verwennerij.

Ingrediënten

 • 4 stronkjes witlof;
 • Beetje ketchup;
 • 4 eetlepels mayonaise;
 • 1 appel;
 • Kleine blokjes kaas;
 • 3 eieren;
 • Stukjes mandarijn;
 • Peper en zout

Bereidingswijze

Schil als eerste de appel en snijd deze in stukjes. Vervolgens moet de witlof gesneden worden, bewaar de bladeren voor de garnering. Haal het hart weg. Laat de mandarijntjes, als je partjes hebt, goed uitlekken. Kook de eieren hard in 9 minuten en pel ze vervolgens. Snijd de eieren dan in kleine blokjes. Maak een dressing van de mayonaise, peper en zout en de ketchup. Voeg hier de blokjes kaas en toe, doe het zelfde met de appel. Roer het geheel een aantal keer goed door. De doe stukjes ei erbij samen me de mandarijntjes. Ook de witlof moet erbij. Je kunt de bladeren gebruiken ter garnering, strooi er eventueel nog wat peterselie overheen.




Tips Witlofsalade met ei

Het is natuurlijk ook goed mogelijk om eigen inzichten mee te geven aan de witlofsalade met ei. Zo is het mogelijk om zelf ingrediënten aan het geheel toe te voegen. Wil je graag eens een andere salade maken? Probeer dan eens een witlofsalade met gerookte kip, fruit, walnoten of appel. Dit zijn stuk voor stuk ook overheerlijke salades die bij een ieder goed in de smaak zullen vallen.

3 thoughts on “Witlofsalade met ei

 1. website is makelijk als je iets wil weten hoe je iets kunt klaar maken toppie
  en nog is erg lekker is he gr henrike

 2. Ik maak het altijd met cherry tomaten zilver uitjes stukjes augurk ei stukjes ham gesneden slasaus en 3 eieren 4 of 5 stukken witlof een nacht in de koelkast en morgen smullen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *