Witlofsalade met appel

Het is heerlijk om een frisse salade te eten. Lekker van een bord, op brood of op een toastje. Wanneer je op zoek bent naar een salade die net even wat anders is als alle andere salades, doe je er goed aan om een witlofsalade met appel te maken. Dit is een heerlijke salade die bekend staat om zijn frisheid. Deze salade kan je geheel zelf maken en de bereidingstijd bedraagt ongeveer een kwartier. Wanneer de salade eenmaal klaar is, kan je er van genieten!
Ingrediënten

  • 400 gram witlof;
  • 1 zoete appel;
  • Slasaus, of eigen gemaakte saus;
  • Handje rozijnen

Bereidingswijze

Doe de rozijnen in een beker en schenk hier heet water over heen. Laat de rozijnen vervolgens een poosje staan, tot dat deze zacht zijn geworden. Ondertussen kan je de witlof in stukjes snijden, haal de bittere kern weg. Vervolgens moet de appel worden geschild, haal het klokhuis uit de appel. Snijd daarna de appel in kleine stukjes. Pak een slakom en doe hier de appel en de witlof in. Het water van de rozijnen kan je weggieten en doe de rozijnen bij de witlof in. Doe er wat slasaus bij en roer alles goed door. Je kunt er ook voor kiezen om er wat citroensap bij te doen. Dit kan zorgen voor de frisheid en zal het bruin worden van de appel en witlof minimaliseren.

Tips Witlofsalade met appel

Om de witlofsalade met appel nog net wat lekkerder te maken, kan je ingrediënten naar wens toevoegen. Als je een bepaald ingrediënt erg lekker vindt, kan dat namelijk een positief effect hebben op de smaak van de salade. Het is mogelijk om allerlei ingrediënten toe te voegen aan de salade, probeer het maar eens uit!

5 thoughts on “Witlofsalade met appel

  1. Lekker makkelijk recept waaraan je nog veel aan kan toevoegen , eet smakelijk ons heeft het een ieder geval gesmaakt

  2. Eet ik vanavond, maar wel zonder rozijnen, die lust ik niet. Maar altijd lekker en heel makkelijk en goedkoop. Ik ben alleen dus heb maar één witlofje nodig, kostte 35 cent. Eén appel en een beetje slaslaus. Oh ja, en een eitje erdoor, maar die krijg ik voor niks. Dus voor een euro heb ik een heerlijke salade. Stukje vlees erbij. Klaar!

  3. Dit recept leerde ik al van mijn moeder. Ben nu zelf 65 en maak het regelmatig wel wat kerrie door saus. Appel ei witlof saus

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *